RECENSION: Jaron – it’s hard to see color

28 feb, 2022

Jaron

Jarons debutalbum it’s hard to see color [When You’re So Impossibly Far Away*] blandar en solitär lyssnarupplevelse med ett frenetiskt EDM-sound.

it’s hard to see color [When You’re So Impossibly Far Away*] är ett ambitiöst och idérikt album som har brister, men en del guldkorn också. Jaron startade sin musikkarriär vid bara 14 års ålder med singeln Departure, och det märks att han har utvecklats sen dess.

Det känns som en dansplatta man lyssnar på i sin ensamhet. Musiken avbildar en emotionell karusell som hoppar mellan lugn elektronisk pop och hetsig EDM. Ena sekunden väcker melodierna känslor av melankoli, och helt plötslig kommer en twist med snabba trummor och mäktiga syntar. 

Jaron visar verkligen att han är både djärv och skarpsinnig med sin produktion, en del låtar är väldigt unika och introducerar intressanta ljudlandskap, vilket bidrar till att lyssnarupplevelsen känns frisk och häftig. 

En låt som honey [2019] inleder med en lugn elgitarr som pendlar fram och tillbaka, parallellt hörs en ängslig sångröst som bygger upp en genuin stämning. Övergången till de4th\_*Spirit byter sedan bana helt, där beatet hoppar mellan en virvel av förvrängda syntar och hetsiga slagljud som ger musiken en extra kick. 

Det är kul att se hur han testar olika ingångar av ljud och effekter, men det märks också att vissa låtar skulle behövt mer tid i studion. i can be myself with you är ett av albumets mer lugna spår, samtidigt som det finns intressanta inslag av blåsinstrument så känns det oslipat. 

Soniskt så tar musiken inspiration från producenter som Flume och Mura Masa, men jag känner även av en del influenser från Björks gamla skiva Homogenic. Det är väldigt expressivt, på både gott och ont. Ibland klickar det, och ibland inte alls.

Trots att it’s hard to see color [When You’re So Impossibly Far Away*] är långt ifrån en fulländad upplevelse, så lyckas Jaron bra med att visa prov på sin musikaliska utveckling och talang. 

 

Skribent:
Leonard Lukic

 

Pin It on Pinterest

Share This