RECENSION: Izza Gara – Lonely Too?

16 jul, 2021

Izza Gara

Izza Gara är återigen tillbaka med ny musik, denna gång med sitt debuterande album Lonely Too? som bjuder på en oemotståndlig sfär av somrig kärlek och fräsch R&B.

Förra året gav den göteborgsbaserade artisten oss vårt första smakprov på sin musikaliska talang med singlarna Sweet Drug och Yours. Hon släppte även sin tredje låt You’re Doing Something tidigare i år, vilket skulle komma att bli hinten till hennes kommande album.

Artistens debuterande album Lonely Too? inkluderar både nyproducerade låtar samt hennes tidigare släppta singlar. I jämförande grad märks en stor skillnad mellan det tidigare och nya materialet, där låtarna känns mer genomarbetat och fräschare än någonsin.

De nya låtarna Lonely Too, Dance With Me, Love Me In Silence och Not the Same bjuder på en genomgripande kärlekssaga som sätter oss i en miljö bortom allt jobbigt i världen till en somrig atmosfär i solnedgången med ett påfyllt roséglas i ena handen. Låtarna ger ett kraftfullt slag i ens bröst med en R&B-soulig genre med jazz-inspirerande inslag i bakgrunden som påminner om en kombination av Sades 1992 album Love Deluxe samt Jorja Smiths Lost & Found.

Albumet som helhet har ett modernt, fräscht men samtidigt old-school inspirerat sound från 90-talets R&B scen kombinerat av en slow-fi doftande genre som inte kan förklaras tydligare än att vara oemotståndlig och få en att falla för kärlekens krafter på sekunden.

 

Författare:
Whilliam Lindroth

 

Pin It on Pinterest

Share This