RECENSION: Holly Humberstone – The Walls Are Way Too Thin

16 nov, 2021

Billie Marten

Holly Humberstones andra EP är betydligt mer lågmäld, men fortsätter hålla en hög nivå med ett mer utvecklat melodispråk.

21-åriga Holly Humberstone satte ribban högt för sig själv med hennes debutsingel som kom så sent som 2020. Sedan dess har hon levererat självklar låt efter självklar låt, med ovanligt utstuderade produktioner för en debutant. Under pandemin blev hon snabbt ett stort namn och blev signad till ett bolag.

Hennes andra EP The Walls Are Way Too Thin lever verkligen upp till den första, men är mer tillbakalutad. Det märks att Humberstone vuxit musikaliskt och inte längre behöver bevisa sig på samma sätt med hits.

Här går hon bortom det mest poppiga och har riktat in sig mer på ett indiesound, men det är inte mindre medryckande för det. Fyra låtar är redan släppta och den innehåller tyvärr bara två nya låtar. Men alla håller en hög nivå och är tillräckligt varierade för att inte bli slätstrukna trots den melankoliska stämningen.

Tematiken har gått från att kretsa kring ett uppbrott till att på denna samling handla om att hitta sig själv, det märks också i musiken som är mer utforskande än innan. Autotune smyger sig in på en låt och melodispråket tar sig mer friheter.

Även om jag tycker om det renodlade i den första EP:n är det intressant att se hur mycket Humberstone utvecklats på bara ett år. Om hon snart är ett lika självklart namn som Adele i Storbritannien blir jag inte det minsta förvånad.

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This