RECENSION: Hazel English – Wake UP!

av | maj 1, 2020 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Hazel English nostalgiskt drömmiga album Wake UP! är det perfekta soundtracket för sommarkvällar.

Det har gått tre år sedan vintagekonnässören Hazel English släppte dubbel-EP:n Just Give In/Never Going Home. Denna gång är hon tillbaka med ett lite annorlunda sound och ett annat budskap. Hon vill att vi ska vakna och vara mer närvarande, och det är just den nerv den nya musiken fått.

Det är en klart mer distinkt ljudbild än tidigare, där Hazels röst balanseras ut med tydligare beats och en bredare instrumentation. Musiken är tillvässad och blir den skitiga kontrasten som Hazels släpiga sångröst behöver, som har en viss tendens att falla över i såsighet när musiken blir för melankolisk utan djup och driv.

Albumet är till hälften producerat av Justin Raisen, som bland annat producerat Charli XCX, Nasty Cherry och Sky Ferreira, medan Ben H. Allen producerat resten. English hade gjort bättre i att hålla sig till Raisen, för det är just i hans produktioner som de behövliga kontrasterna uppstår.

Bäst är de tidigare släppta Shaking och Combat, som är de tydligaste exemplen på detta. Även Five and Dime och Waiting är sådär soligt smutsiga. Stundtals påminner det om en blandning av Lana Del Rey och Nancy Sinatra.

“This is an awakening”, sjunger Hazel i Shaking. Och ett uppvaknade är precis vad det nya albumet är för Hazel English, hon känns mer närvarande än någonsin.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This