RECENSION: Hayley Williams – Flowers for Vases/Descansos

av | feb 14, 2021 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Hayley Williams är redan tillbaka med ett uppföljande album till den hyllade solodebuten. Flowers for Vases/Descansos är en intimt introvert djupdykning, som dessutom är helt komponerad och framförd av Williams själv.

Pandemin har gett oss en rad överraskande albumsläpp inte bara för att de varit oannonserade men också för att karantänen har lockat fram något helt nytt ur många artister. Istället för att distraheras av turnerande har Hayley som många andra haft tid att gräva djupare, och det märks.

Hayley Williams uppföljare är precis den musikaliska progression jag hade önskat, om jag hade kunnat förutspå den. Där Petals For Armor hade ett sound att etablera och något att bevisa, har Flowers for Vases/Descansos kunnat bre ut sig ostört. Den är organisk och okonstlad.

Albumet har spelats in hemma av Williams, och för första gången har hon själv gjort alla arrangemang och dessutom spelat alla instrument. Det är en otrolig utveckling att få ta del av. Hayley har under det senaste året dokumenterat på Instagram hur hon lärt sig spela gitarr, något som resulterat i en helt gitarrdriven produktion.

Dessutom är musiken desto mer textfokuserad och naken, en mer avskalad produktion kapar distansen som fanns i Petals For Armor. I inåtblickande texter berättar hon intimt om sin sorg och läkeprocess. Själv kallar hon inte albumet en uppföljare utan en prequel.

Albumen är nästan svåra att jämföra eftersom de är så olika, inget är bättre än det ena också just därför. Det är kul att se att Hayley följer sin egen instinkt mer än någonsin innan, och det är uppenbarligen något hon bör fortsätta med oavsett hur den tar sig uttryck.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This