RECENSION: Frankfurt – Frankfurt

av | apr 19, 2021 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Frankfurt har efter 15 års arbete släppt sitt debuterande och självbetitlade album, som bjuder på en mäktig instrumentell akustik av elektroniska och jazziga 80-tals vibbar.

I drygt femton år har bandmedlemmarna till projektet Frankfurt experimenterat och skapat sitt karaktäristiska sound som resulterat i deras debuterande och självbetitlade album Frankfurt. Bandet består av trion Petter Winnberg, Mikael Sundin och Pierre Riddez, som tidigare jobbat med flertal välkända band och artister såsom Veronica Maggio och Miike Snow.

Det hela började när Mikael och Petter flyttade in i en gammal flygbas på Island, där de hittade en gammal kvarglömd samplingsmaskin och synthesizer. Efter ett halvårs arbete lyckades de få instrumenten att spotta ur sig det ljud som skulle komma att bli startskottet för deras karriär som musiker.

Albumet gästas av artisterna Markus Krunegård, Mapei och Esther, som bidragit starkt till att bibehålla den akustiska flödet genom låtarna med ett experimentellt och stämningsfullt strå av harmonisk och fräsch känsla i dess kvalité.

Stora delar av albumet är instrumentellt och bjuder på en modern tolkning av syntiga 80-tals vibbar, som starkt påminner om bandet MGMT i sitt framförande. Stora delar av albumet har flera rockiga och shoegazing rörelser inom sig, vilket hörs tydligt i låtarna Streets of Frankfurt och Lonely Lover. Många låtar består också av mäktiga orkestrala och jazziga delar som känns lugnande för lyssnaren, som tar oss genom en svävande resa genom världens naturliga miljö av all levande existens.

Författare:
Whillian Lindroth, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This