RECENSION: Felicia Takman – Alla gör slut

30 okt, 2021

Felicia Takman

Felicia Takman debuterade för drygt ett år sedan, men är redan ett självklart namn på popscenen. Hennes debutalbum Alla gör slut är en snyggt paketerad popexplosion.

Alla gör slut är föga förvånande en bitter återgivning av ett förhållande som oundvikligt måste ta slut. Vi får följa med i den sprudlande starten, till ögonblicket då man inser att man blivit just ett sånt där par man inte skulle bli, för att sedan falla isär och tvingas på en singelstatus.

En dramaturgi som är så enkel att det lätt hade kunnat bli platt. Men det är toppar och dalar som målas fram nyanserat och nytänkande. Estetiken har byggts upp kring ett filmiskt, och något förhöjt, berättande. Och visst är det lätt att se att hela samlingen skulle passa in på valfri svensk ungdomsfilm.

Nu är det säkerligen inte Takmans fel, men det är tyvärr bara tre nya låtar på albumet. De nya tilläggen Allt som inte blir som jag vill att de ska vara, titelspåret Alla gör slut och Rulla eftertexten är dock alla starka tillägg.

Takmans leverans är som innan rättfram men väldigt närvarande. Varje rad är skriven för att sjunga med i. Refrängerna ekar kvar i huvudet, som att de skrivits efter recept. Produktionerna är tydliga och effektiva i sin uppbyggnad. Tillräckligt pådrivande men också medvetna om att inte överrösta.

Felicia Takman levererar ett felfritt album som är lätt att ha på repeat utan att tröttna. Men nu kan hon sina hittiga och slagkraftiga upptempo låtar, hoppas vi får se en breddning i sound och tematik nästa gång. Självklart kommer jag lyssna oavsett.

 

Skribent: Emma Thimgren Fotograf: Press  

Pin It on Pinterest

Share This