RECENSION: Felicia Takman – Alla gör slut (pt.1)

11 jun, 2021

Felicia takman omslag

Felicia Takmans EP Alla gör slut (pt.1) är det somriga och mer lågmälda syskonet till förra årets popsuccé, och är också första delen av hennes kommande album.

Drygt ett år efter sin debut är Felicia Takman redan inne på sin andra EP. Men Hatar att förlora som släpptes förra året är svår att följa upp, just eftersom den var en så smattrande popkaramell och ovanligt egen debut.

Alla gör slut (pt.1) gör ett bra jobb, det är inget upprepande som uppföljare ofta gör sig skyldiga till, samtidigt som den breddar soundet. Som vanligt är det skickligt textförfattande och melodier som fastnar direkt.

Med två redan släppta spår är det bara två nya spår på EP:n. Som innan är det stora temat relationer, där Hatar att förlora agerar som en slags prolog till det kommande albumet. De nya låtarna är de första sprickorna som börjar synas i ett förhållande som håller på att ta slut.

Eftersom EP:n är del av ett album är det svårt att bedöma den som ett eget kapitel. Som självständig samling kommer den aldrig riktigt igång. Valet att släppa dessa låtar först förstår jag inte riktigt, men Takman har hintat om att resten kommer vara mer stökigt och impulsivt.

Alla gör slut (pt.1) känns som en typisk andra akt. Den bekräftar nivån samtidigt som den håller min uppmärksamhet. Jag hoppas att nästa släpp bjuder på en tydligare vändpunkt, och det har jag inga tvivel om att den kommer göra.

 

 

Författare:
Emma Thimgren

 

Pin It on Pinterest

Share This