RECENSION: Duschpalatset – Vinnarmusik

av | maj 16, 2019 | Ny musik, Recensioner

Umeåbandet Duschpalatsets minialbum Vinnarmusik är fyllt av dov musik och bitterljuva texter.

Sedan Duschpalatset släppte sin första singel Drönare 2017 har de hunnit släppa två ytterligare låtar innan de nu släpper sitt sjuspårsalbum Vinnarmusik.

Albumet består av, precis som singlarna, distade gitarrer, skräniga ljud och bitterljuva texter om misär, fylla och fest. Precis vad jag önskar från ett ungt band från Umeå, minst sagt. Hiten Sömnpiller, som också släpptes som tredje singel, inleds tillexempel först med ”Förra sommarn var nåt extra, jag gick och la mig när du vakna/…/ Du fick ett jobb – jag fick ett anfall” för att sedan avslutas med 40 sekunder starka trummor och sångtexten ”Allt jag älskar det försvagar” om och om igen.

Precis som med skivomslaget är hela albumet fullt av ironiska motsägelser, den betitlas Vinnarmusik men bildsätts av en person som just kraschat med cykeln. Musiken är taktfast och sakta medryckande, musik en vill dansa till – medan texterna vid närmare lyssning är något en snarare gråter till. Vilket osökt får mig att känna att Vinnarmusik är lite som en personifiering av Säkert!s textrad ”Dansa fastän hjärtat brister”. Ett mycket gott betyg, med andra ord.

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Artist: Duschpalatset
Album: Vinnarmusik
Skivbolag: Ord
Releasedatum: 16 maj 2019

Pin It on Pinterest

Share This