RECENSION: Don Toliver – Life Of A Don

12 okt, 2021

Billie Marten

Don Toliver lyckas ännu en gång att skapa en hypnotisk upplevelse på sitt senaste album Life Of A Don, där han bygger vidare på ett vinnande koncept.

För att ha en väldigt tunn erfarenhet av att skapa musik, så är Don Tolivers artistiska utveckling minst sagt imponerande. Han bygger vidare på soundet från det tidigare albumet Heaven or Hell med sin ikoniska sångröst.

Albumet Life Of A Don är verkligen ett steg i rätt riktning. Soniskt så har han plockat det bästa från Heaven or Hell och återvunnit konceptet med en mörkare ton.

Det känns nästan som den perfekta uppföljaren till en film. Heaven or Hell introducerade Don Toliver som protagonist och Life of A Don är fortsättningen på huvudkaraktärens resa genom det glamorösa livet.

Albumet ger känslan av att man flyter bland molnen när det spelas. Musiken känns psykedelisk där ljudet från syntarna studsar och ekar under refränger. Denna kombination av virriga melodier och en hypnotisk röst gör varje låt till en minnesvärd upplevelse.

En biltur under en sen höstkväll där man åker igenom en halvt upplyst tunnel är nog den perfekta miljön för att lyssna på detta album. Alla luddiga ljud som studsar fram och tillbaka med reverbeffekten skapar det perfekta utrymmet för att rensa tankarna.

Jag kan bara tänka mig att Don Toliver gick in med idén att musiken skulle bygga på att ge känslan av njutning och lugn. Men samtidigt så försöker han även återspegla sitt liv i musiken med sina texter kring upplevelser som framgångsrik artist.

Texterna bygger på teman som droger, kärleksproblem och ett flott nattliv och passar in bra med musikens hypnotiska stil. Blandningen av R&B, trap och psykedelisk pop fungerar som verktyg för att spegla låtarnas texter och rapparens erfarenheter.

Albumet gästas av artister som Travis Scott, Kali Uchis och Baby Keem som gör ett otroligt bra jobb med att tolka den stil av musik som Life Of A Don har. Det är dock Kali Uchis som sticker ut mest av dessa features och lyckas fånga soundet med sin vackra sopranröst.

Låtarna Swangin’ On Westheimer, Drugs N Hella Meloldies och Double Standards är spår där musikens hypnotiska ton känns av som mest med sina snurriga och melodramatiska melodier.

Life Of A Don är minst sagt en häftig upplevelse och Don Toliver iscensätter sitt händelserika liv med ett fängslande soundtrack.

 

Skribent:
Leonard Lukic

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This