RECENSION: Daniela Rathana – Rathana Club

24 sep, 2021

Daniela Rathana

Med två Grammisnomineringar i bagaget och högst uppmärksammad musik har artisten Daniela Rathana äntligen släppt sitt debuterande album Rathana Club.

Artisten Daniela Rathana klev ut som soloartist i början av 2020 och har sedan dess både briljerat och byggt upp ett starkt namn inom den svenska R&B-scenen. Året började starkt med EP:n Halva vägen fri följt av singeln Ansikte, som uppmanade kvinnor att våga ta större plats.

Musikvideon till låten fick sitt gensvar med nominering för årets video på Grammisgalan samma år samt ytterligare en nominering för årets nykomling. Efter en lång rad framgångar och etablerad plats på den svenska musikscenen släpper artisten sitt debuterande album Rathana Club, som är producerad av Oskar Linnros och skriven av artisten själv tillsammans med hjälp från Linnros och artisten Mapei.

Hennes mål är att vända upp och ner på den nuvarande svenska R&B-scenen, med hjälp av en utåtriktad personlighet som svävar över hela albumet av sex, humor och charm. Rathana Club speglar verkligen en tydlig bild med personligt skrivna texter i berättande form med en R&B/pop genre som svävar mellan down- och upptempo.

Låtarna har en old-school liknande mantel över sig med inspirerande inslag av 80/90-talets R&B-scen där Linnros poppiga influens också dyker upp emellanåt. De återkommande syntharna och basen skapar ett djupare sound med textens handling som levererar ett fulländat album på ett överstimulerande sätt.

Sammanfattningsvis är Rathana Club ett starkt kapitel för Danielas musikaliska karriär med karisma och proffesionellt arbete. Albumet sticker ut med sitt djupa och retroaktiga sound som känns tidsenligt och sångtexter med igenkännande situationer som ger lyssnaren en djupare förståelse i artistens liv och tankar. Med hennes tidigare mottagande finns starka bevis på att hon har all potential att lyckas växa sig ännu starkare i framtiden mot toppen av Sveriges musikaliska elit.

 

Författare:
Whilliam Lindroth

 

Pin It on Pinterest

Share This