RECENSION: Benee – Hey u x

av | nov 17, 2020 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Gen Z-artisten Benees debutalbum Hey u x både avslutar ett kapitel och startar ett annat, där ett nytt sound är på väg att växa fram.

Förra året utsåg jag Benee till artisten att hålla koll på 2020 i Popmanis årliga årssammanfattning. Då hade hon släppt två lovande EP:s på ett halvår, som drog upp mina förväntningar på det kommande debutalbumet.

Hey u x är 13 spår långt men det blir riktigt bra först halvvägs in, särskilt låtarna Winter och Kool sticker ut. Det känns som att vi är med på en resa som avslutas och en annan som börjar. Efter tre år i musikbranschen är hon redo att söka sig vidare.

Den andra halvan av albumet är långt mer experimentell med influenser av rock och funk, som resulterar i ett långt mer lågmält sound än hennes hittiga och bekymmerslöst excentriska pop. Det landar i något som inte är allt för långt ifrån en ung Gwen Stefani.

Albumet innehåller en hel del gästartister som blir intressanta komplement till Benee; Grimes, Gus Dapperton, Lily Allen & Flo Milli, Mallrat, Kenny Beats & Bakar och Muroki. Duetten med Grimes känns som en slösad möjlighet, men låtarna med Mallrat och Muroki lyfter hela albumet.

Kort sagt är Hey u x ett intressant första steg i Benees karriär, som visar på oväntade nya sidor, men jag tror fortfarande att det bästa ännu är att vänta. Så vi får fortsätta hålla koll på Benee även kommande år.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This