RECENSION: Aurora – The Gods We Can Touch

26 jan, 2022

Billie Marten

Aurora är tillbaka med ett mognare sound på konceptalbumet The Gods We Can Touch. På tre år har Aurora hittat en tydligare riktning i sitt sound.

Norska Aurora har varit ett stort namn i Norden länge. Det senaste året har hennes musik fått en internationell publik tack vare TikTok. Nu letar sig också hennes influenser utanför det nordiska, till grekiska gudar.

Men sound-mässigt är det lite svårt att koppla inspirationen, eftersom Aurora fortfarande snarare vänder sig till det nordiska. Ljudmässigt är vi fortfarande kvar i djupa norska skogar, dock är det nu mer raffinerat.

Aurora började skriva musik tidigt som barn, och låtarna som fortfarande är hennes mest framgångsrika skrevs när hon var tolv. På The Gods We Can Touch ljudbilden är långt mer utarbetad och vuxen. Det är fortfarande en färgglad känsloexolosion men här har hon renodlat produktionerna till medryckande singlar med en något mörkare underton.

Det är ojämnt, men det passar också det kreativa uttrycket. Att förvänta sig något mer sammanhållet från Aurora vore nog poänglöst. När det är som sämst låter det som en deltagare i Eurovision, sådär glättigt tokigt med extra allt. När konceptet tar över kvalitén.

Men när det är som bäst är det det bästa Aurora gjort. Särskilt de lite lugnare mellanspelen som punkterar albumet när det blir som mest kaotiskt, det är inte en sida jag hade förväntat mig. Får Aurora bara växa till sig i sitt eget uttryck är det en artist av Björks kaliber som snart är här.

 

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This