RECENSION: Angel Haze – Girl With The Gun

25 nov, 2021

Billie Marten

Drömmar, förväntningar och att hitta rätt i livet, det är teman som Angel Haze tar upp på sin senaste EP Girl With The Gun. Men musiken saknar det lilla extra.

Det var sex år sedan rapparen släppte albumet Back to the Woods. Ett verk bestående av högljudda beats och ett fylligt låtskrivande, med en del Kanye West influenser.

Den senaste EP:n är soniskt betydligt lugnare och mer melankolisk än tidigare projekt. Vissa delar låter helt okej medan andra känns ofullständiga och skulle behövt mer tid i studion. Låttexterna kring artistens ego, självinsikt och framtidsvisioner tillsammans med ett självsäkert flow är det som räddar musiken.

Inledningslåten Girl With The Gun är den största missen på hela projektet. Det känns som att lyssna på en demo och att de råkat ta med fel version av låten. Gitarrloopen är alldeles för plottrig och det leder till att musiken blir svår att ta in. Produktionsarbetet känns halvdant vilket även skapar en svag lyssnarupplevelse.

Spåret The Altar har en del potential. Ett catchy flow och en behärskad sångröst flyter på fint, men jag har lite svårt för det generiska R&B beatet och det känns en aning livlöst.

En mer lekfull och självsäker sida av rapparen dyker upp på Never Seen. Artisten inleder med meningen ” Ay yo Q, let’s make some shit that slap” och det gör bara hela spåret bättre då hen lever upp till orden. 808s används flitigt här men det blir inte mycket mer än så. Jag gillar dock hur Angel Haze tar över beatet och styr musiken med sitt kaxiga framförande.

Men det finns lite nyanser. En låt som Ministry där mixen av neosoul och influenser från latinamerikansk musik klickar bra. Det är projektets mest lugna del och det inte blir lika mycket rap. Teman kring en förlorad kärlek och en tillbakablick över gamla minnen i kombination med en elegant sångröst bygger upp en luftig och snygg ljudbild.

Angel Haze lyckas avsluta sin EP på ett bra sätt med spåret Bullet. Jag gillar framför allt hur blandningen av pop och rap vänder musikens stil till något positivt. Det mer glada och snabba tempot ger en bra känsla samtidigt som hen rappar om att släppa sitt gamla ego och att ta sig an nya utmaningar.

Girl With The Gun är ett helt okej verk. Spåren jag fastnar för mest är Bullet och Ministry. Det är inget dåligt projekt men det är heller inte banbrytande.

 

Skribent:
Leonard Lukic

 

Pin It on Pinterest

Share This