RECENSION: Alex Cameron – Berns

6 apr, 2022

Alex Cameron briljerar på ett kokande Berns, men inkluderar alldeles för lite av det senaste albumet.

Det känns tråkigt att nämna p-ordet i min första konsertrecension för året, men det är svårt att undvika det och ändå kunna förklara hur Berns kokar när Alex Cameron intar Berns i Stockholm. Glädjen är så påtaglig.

Det är lite den stämningen när det inte spelar någon roll vilken musik som spelas, publiken hänger med i varje vändning ändå. Turligt nog är Cameron, som är två veckor in i sin världsturné, också i toppform.

“We knew from last time Stockholm would be crazy. But you could not have prepared us for this” säger en lycklig Cameron från scenen ett par låtar in. Stämningen fortsätter stiga för varje låt, säkert till hälften driven av alkohol också, men det är på en sådan här spelning vi alla väntat på de senaste två åren.

Dock är det inte det smartaste valet att vänta 20 minuter in med att plocka låtar från det senaste albumet Oxy Music som släpptes i mars. För det är först då han får med den stora massan. Sammantaget blir det under den en timmes långa spelningen bara tre låtar från det nya albumet.

Jag har nog aldrig varit med om att en artist väljer så få nya låtar på en turné, särskilt när albumet är så färskt, det är en stor miss. I vanliga fall uppskattar ju fans ofta att artister håller sig till de gamla klassikerna, men här hade det varit bättre med en blandning.

Men oavsett är Alex Cameron precis så bra som man tänker att han ska vara live, stämningsfull, generös och inbjudande. Inte alltid en självklarhet på en turné med 40 stopp. Han är ett klockrent exempel på en artist som gör sig bättre live än på skiva.

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Lamia Karic

 

Pin It on Pinterest

Share This