PREMIÄR: TOMMA INTET – Love Letters To The Underground

av | mar 18, 2021 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Musikkollektivet TOMMA INTET följer upp fjolårets album med trösterik singel och Popmani står i dag för premiären.

TOMMA INTET utforskar med sin experimentella indierock de stora mänskliga gåtorna om livet och döden. Fjolårets album D.A.B.D.A. gjorde upp med depressionens fem faser i ett ljudlandskap någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave. I morgon följer de upp albumet med nya singeln Love Letters To The Underground som också är titelspåret på bandets kommande EP.

Likt ett skuggvärldens Fleetwood Mac har TOMMA INTET hittat en unik röst i ett virrvarr av gitarrmattor, synthar och sakral stämsång. Under ett år då konstens betydelse lyste klarare än någonsin blev låten en historia om hur människan kan finna tröst i musiken:

– Vi släppte albumet D.A.B.D.A förra året som ett sätt att hantera tillvaron med pesten, självmord, sorgen och döden. De fyra releasespelningarna vi sedan gjorde covidsäkert i Stockholm och Göteborg är exakt vad låten Love Letters To The Underground handlar om. Kärleken till konsten som helt plötsligt inte är given längre. Hur musiken är syret och när rundgången lyser med sin frånvaro blir det så svårt att andas, hälsar bandet i en kommentar till Popmani.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Nettan Kock, edit Tobias Standar

Pin It on Pinterest

Share This