PREMIÄR: Toi Let – Leatherman Döden Remix

2 jun, 2021

Toi Let

Surf Grunge-bandet Toi Let släpper sci-fi-blå video med orm och bunker i huvudrollerna. Popmani står i dag för premiären.

Toi Let består av Markus Johansson, Niklas Wennerstrand och Marcus Norberg, alla tre också kända från YAST och flera andra svenska indieakter. År 2020 släppte de sin senaste, självbetitlade EP tillsammans med tre remixer av låten Leatherman via den etablerade indieetiketten Adrian Recordings.

Remixen av technoproducenten DÖDEN väckte inspirationen hos foto- och videografen Olle Enqvist efter en kreativ svacka, förorsakad av svensk vinter och pandemi. Hans idéer resulterade i en sci-fi blå, rökig musikvideo fylld med ormar och UV-färg filmad i en bunker. Enqvist berättar om skapandeprocessen i en kommentar till Popmani:

– Det var sent på kvällen, jag låg i soffan lite buzzed och lyssnade på remixerna, och DÖDENs version fastnade med mig, så jag började loopa den. I mitt huvud såg jag Marcus och Markus framför mig precis där jag låg, på min soffa, i helt blått ljus. UV på tänderna och ögonen och bara uttryckslöst drönar ut orden i låten. Det blev grunden och resten av bitarna föll på plats veckorna som ledde upp till inspelningen, i samtal med bandet och resten av crewet, och att bara låta idéerna ligga och marinera i huvudet. Sedan hittade jag en bunker och det kändes så självklart.

Sedan jag hörde låten första gången fastnade raden ”Can’t remember why I’m here” i mitt huvud, och den stannade där genom inspelningen och hjälpte till att forma bilderna. Michel Montiel gav bunkern en nästan sci-fi blå ton som verkligen matchade bilden i mitt huvud. Detta i kombination med Josefine Reuterborg och Essie Bodins fantastiska arbete med att förverkliga mina idéer med UV-färg, ormar och rök skapade något kallt och ensamt som kändes rätt.

Jag kommer vara evigt beroende av och tacksam för mitt nätverk av vänner, inom och utanför filmindustrin, utan dem finns ingenting.

 

Författare:
Redaktionen

 

Pin It on Pinterest

Share This