PREMIÄR: Toad Venom – Alla är likadana

23 sep, 2021

Toad Venom

Toad Venom från Göteborg får psykedelisk rock att kännas nytänkande med sitt första släpp på svenska.

Bandmedlemmarnas huvuden skyls bakom svartvita paddor på pressbilden och inte heller presstexten förtäljer mycket om vilka som står bakom Welfare Sounds & Records-signade akten Toad Venom. Det enda jag egentligen vet är att de gör psykadelisk rock, kommer från Göteborg och aspirerar att starta det glada 20-talet, del två.

I morgon släpper de Alla är likadana, deras första låt på svenska. Om Nationalteatern och Dungen tillsammans uppfostrade en uppkäftig tonåring med grava koncentrationssvårigheter tänker jag att det skulle det låta såhär. Verserna påminner om en raljant predikan och refrängmelodin fastnar hos mig direkt. För första gången på länge känns genren nytänkande och aktuell.

– Coolio gjorde Gangstas Paradise, Shakira gjorde Hips dont Lie och Toad Venom gjorde Alla är likadana. Kom ihåg var ni hörde liknelsen först när ni sen, om sisådär 40 år, berättar historien för er gamla hund som fortfarande inte har dött, när du sitter där, o mår kanonpiss, i Eskilstuna, kommenterar bandet om låten till Popmani.

 

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This