PREMIÄR: Samantha Ohlanders och Byalaget – El Condor Pasa

16 mar, 2022

El Condor Pasa

Se musikvideon till när Samantha Ohlanders och Sara Parkman framför en egen version av den peruanska folksången El Condor Pasa.

Den 25 mars släpper Samantha Ohlanders albumet Landsbygdsupproret och i fredags landade det andra smakprovet från skivan i form av singeln El Condor Pasa.

På låten hör vi Samantha Ohlanders och Sara Parkman tolka den peruanska folksången och i dag står vi på Popmani för premiären av musikvideon som är skapad av Staffan Jonsson och artworket av Elvira Varghans.

I en kommentar berättar Samantha Ohlanders om låten och musikvideon:

– Jag och Sara Parkman satt en gång för längesen i en bil mellan Oslo och Järvsö. Någonstans i höjd med Orsa började vi sjunga på Simon and Garfunkels version av denna gamla peruanska folksång och bestämde oss för att göra en egen översättning. Texten blev till men mitt i extasen av att ha skapat något vackert tillsammans blev vi stoppade av polisen. Låten har sedan dess funnits med oss men aldrig riktigt hittat sin form eller plats. När jag började arbetet med albumet Landsbygdsupproret kände jag att den måste med. Texten beskriver så bra hur jag känner för min plats. Att längta bort och att längta hem. Att vilja flyga fri men samtidigt odla jorden där jag står. Att ha rötter och begär på samma gång. Den beskriver det motsägelsefullt i att vara människa. Musikaliskt har jag inspirerats av Bruce Springsteen och The Carter Family. Stadiga trummor som driver på som ett tuffande tåg och amerikansk frälsismusik blandat med sydamerikanska tongångar och en ackordföljd som är to die for. Till inspelningen bjöd jag in Sara att gästa eftersom den ju är vår låt.

– Videon är inspelad efter grusvägen som leder hem till mig. Det blev en lite spontan filminspelning under en coronakarantän där min sambo fick agera kameraman. Eftersom vi inte kunde ha med några andra personer under inspelningen fick lodjuret ställa upp. Lodjuret fick jag av Sara Parkmans mamma och pappa (Lasse och Louise), och Sara har jag ju på sätt och vis också fått av dem. Det kändes passande att lodjuret fick hoppa in för Sara när vi sjunger låten som en duett.

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This