PREMIÄR: Runtom Knuten – Ekomaskin

av | mar 3, 2021 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Smuts och mörker blandas med kärlek och värme på Runtom Knutens nya singel Ekomaskin.

Runtom Knuten gör klassisk och förvrängd DIY-neo-garage på svenska. Bandet bildades i Hägersten 2011 av Fredrik Atterfelt och Johan Nilsson och debuterade 2014 med LP:n Debris som följdes upp av Buddy i början av 2017. 2018 kom tredje skivan OM.

I februari tittade bandet fram ur sin dvala i samband med den träffsäkra singeln Högre. Nu följer bandet upp låten med ytterligare en singel under titeln Ekomaskin som beskrivs som en låt där smuts och mörker blandas med kärlek och värme.

– Grundtanken kom till när jag var föräldraledig med min förste son. En period som påtagligt öppnade mina ögon för det cirkulära i tillvaron. Såg mitt barn och såg samtidigt, som genom ett fönster, tillbaka på mig själv. Det jag inte längre minns men nu fick en förnimmelse av. De första stegen, det första skrubbsåret, sånt…och allt annat däromkring susande.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This