PREMIÄR: Peter Åberg – Behövde jag bli så ful

9 feb, 2022

Peter Åberg

Melodiös pop om självkritik och utseende när Peter Åberg delar med sig av sin tredje singel Behövde jag bli så ful.

20-åriga Peter Åberg från Dalarna debuterade i fjol och har hitintills släppt singlarna Dagen du dör och Flyga. Nu är han aktuell med sin tredje singel Behövde jag bli så ful, hämtad från debut-EP:n Overtyr som släpps senare i vår.

På den nya singeln lyser Åbergs textförfattande fortfarande starkt och denna gång med tematik som självkritik, hopplöshet och styrka.

– Jag som många andra i världen har en spegel hemma. Den är användbar när man vill kolla hur man ser ut men det är inte alltid man har glädje av den. Jag hade haft en någorlunda dålig dag när jag kom hem, ställde mig framför spegeln, såg mig själv och tänkte… ”Behövde jag bli så ful”. Jag insåg på nån sekund hur dum den tanken var. Jag vet att många dömer folk efter utseende men jag vet att de är idioter. Jag vet dock också att det finns en hel del som ställer sig framför spegeln och tänker samma sak och att för många av dem kan tanken sitta kvar i bra längre än nån sekund. Jag skrev då en låt som var till alla som nånsin känt sig fula. Till alla som känt sig för korta eller för smala. Till alla som någonsin känt att de vill ändra något om sig själv. Det kanske känns som att det är hopplöst och att du inte kan göra något men du behöver inte göra något. Släng bort spegeln för den kan aldrig visa dig hur vacker du egentligen är.

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Alva Hedberg Einarsson

 

 

Pin It on Pinterest

Share This