PREMIÄR: Paul Bäcklin – Amber

9 sep, 2021

Paul Bäcklin

Låtskrivaren och musikern Paul Bäcklin gör avskalad americana och släpper albumet Something to Die to i oktober. Redan nu är han aktuell med singeln Amber och en tillhörande video som gestaltar en vardaglig kamp med alkoholism i sann Kubric- och Lynchanda.

Paul Bäcklin har tidigare kunnat höras som sångare i Sony Music/Gain-signade bandet The Diamond Man Clan. Efter tre års musikstudier på universitetsnivå är han tillbaka som soloartist med större konstnärlig mognad, nedtonade produktioner och mer sårbara texter.

Singeln Amber som släpps den 10 september är en fundering kring alkohol. Den italienske regissören Nicola Camoglio satte samman ett gediget team med bland annat D.o.P:n. Camilla Topuntoli, för att skapa en Kubric- och Lynchinspirerad video med Hollywood-standard. Videon skildrar en obskyr och vardaglig kamp med alkoholism. Paul beskriver låten som ett slags rop på hjälp och en varning.

– Det är en bild av någon som har gått för långt ner på den breda och fega vägen att dricka, istället för att ta itu med de delar av sitt liv de inte klarar av. Det är tänkt att träffa kärnan i någons förhållande till alkohol och få dem att tänka, eller kanske få dem att känna sig mindre ensamma i sin kamp, säger Bäcklin.

Bäcklin och Camoglio har väntat på rätt tillfälle att jobba ihop i över fem års tid.

– När han fick tjuvlyssna på skivan och gick igång på just Amber så blev jag jätteglad. Vid vårt första möte om projektet pratade vi en hel del om referenser och vad som skulle få inspirera videon. Då blev vi båda sjukt taggade, och vi kände oss övertygade om att det var en bra idé att göra det här tillsammans, berättar Paul.

 

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This