PREMIÄR: MANX – Yoga while crying

av | apr 30, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Självdisciplin och analoga synthar när MANX följer upp fjolårets hyllade EP på nya singeln Yoga while crying.

I fjol släppte Maria Nyström EP:n Shell som bjöd på ljuvlig rytmik och hade en tydlig koppling till havet. Nu är hon tillbaka med sitt första nya material för i år och på nya singeln Yoga while crying sjunger hon nu vackert om självdisciplin under svåra tider.

Yoga while crying är en låt som jag började skriva under en period när allt började bli lite jobbigt men där jag ändå hittade kraft till att försöka 100 procent att inte krascha. Jag färdigställde den när jag satt hemma i karantän för några veckor sedan och den känslan jag hade då fick knyta ihop låten helt. Den handlar om den där självdisciplinen som finns kvar trots all misär och gör att man fortsätter trampa vatten. Vad det än är som håller en flytande får bli det viktigaste som finns, till den grad att man nästan hetsar all form av terapi och blir ”jättestark” på ytan, berättar Maria Nyström.

Produktionsmässigt har Nyström använt sig av en liknande palett som på singeln Cookie dough//key limes med analoga synthar och stark autotune. Något som har lett till att Yoga while crying fått rollen som en naturlig uppföljare.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This