PREMIÄR: June Vide – Arcade

av | apr 29, 2021 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Premiär

June Vide följer upp fjolårets debutalbum med ett friare sound på den vackra och känslofulla låten Arcade.

June Vide släppte i fjol sitt debutalbum A sea is a place within (I lose my mind all the time) som var en otroligt vacker hyllning till havet och kärleken. Nu är trion tillbaka med sitt första nya material sedan skivan och på singeln Arcade beskriver bandet att de inte känner sig lika tillrättalagda längre, utan känner sig mer fria.

– Simply said: ett lite vildare men fortfarande mycket ledset June Vide. Låtens form är mer experimentell än våra tidigare låtar. Det är långa instrumentella delar och ganska lite sång. Vi kände att det behövdes en musikvideo, och så blev det! Molly Bergström och hennes magiska tolkning av Arcade ger låten en ny dimension.

Enligt Molly Bergström är skapandet av film till musik lite som att skriva poesi, det finns liksom inga regler. Men hon berättar att hon under skapandet följt det som redan fanns inom låten:

– Jag ville fånga det som redan fanns så starkt i låten, den känslan som är högst individuell, men som alla ändå kan dela. Med ganska få ord säger dom ju allt, så med ganska enkla medel ville jag göra detsamma. Som att färger fick en stor roll. Och havet. Sedan att världens finaste personer sa ja till att vara med framför kameran gjorde att det blev ännu enklare. Tack Mimmi och Iris för att ni är så gulliga och kära!

Läs även vår intervju med June Vide från i fjol här. 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This