PREMIÄR: H.MOON – Devotion

av | apr 16, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Premiär

H.MOON känner vi igen från The Mary Onettes och Det Vackra Livet och i dag står vi för premiären av hans nya dubbelsingel som leder upp till soloplattan TRUSTBLOOD.

Musikern, låtskrivaren och kompositören Philip Ekström släpper i maj ett nytt soloalbum och i dag står vi för premiären av dubbelsingeln Back To Where It Hurts och Devotion.

Back To Where It Hurts är en personlig favorit från skivan. Den har nog ett ganska klassiskt kärlekstema hur man kan vara av och på i en relation. Jag lyssnade en del på Dolly Parton när jag skrev den och inspirerades rätt mycket av hennes uttryck just då.

Albumet TRUSTBLOOD kom till i samband med uppdraget att göra musik till en amerikansk långfilm om uppbrott och kommer att släppas den 22 maj via Welfare Sounds & Records.

– Skivan föddes parallellt med att jag skrev musik till Drake Doremus film Endings, Beginnings. Det var ganska lustigt när filmen landade på mitt bord. Jag var mitt uppe i ett uppbrott och hade under en tid skrivit instrumentala låtar som någon slags terapi. Sen visade det sig att filmen berörde mycket av de saker jag själv upplevde just då.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This