PREMIÄR: Greta Svabo Bech – Breathe

av | mar 30, 2021 | Artiklar, Ny musik, Premiär

I dag premiärar vi på Popmani Greta Svabo Bechs vackra musikvideo till låten Breathe.

Den Färöiska artisten Greta Svabo Bech är aktuell med singeln Breathe som kan liknas vid en vaggvisa och är en drömsk låt som rör vid tanken om att våra liv såväl börjar som slutar med ett andetag. Låten beskriver minnen av ett liv, från jorden till himlen och från tillväxt till förfall och tankar kring att det kan ta längre tid än livet att säga adjö.

I samband med släppet av Breathe släpps även en video. Videon är filmad av Fred Ruddick och klippt av brittiska Family Creative. Greta Svabo Bech berättar att hon ville skapa en video som är som en reflektion av en dröm. Hon skapade videon i hennes sovrum medan hon tittade ut över Färöarna vilket kan vara väldigt likt månen när det snöar säger hon.

– Den drömska känslan och bakgrunden till låten tog med oss på en resa där vi ville fånga Färöarna och dess visuella härlighet. Jag simmar i havet varje dag, året om, och det finns en annan världslig storhet som du bara kan hitta i havet. Och på kyrkogården som jag har skrivit den här låten om och som ni ser i videon är där min farbror ligger begravd, säger Greta Svabo Bech i kommentar till videon.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Beinta á Torkilsheyggi

Pin It on Pinterest

Share This