PREMIÄR: Folke Nikanor – Olika Håll (feat. Dolce)

16 sep, 2021

Folke Nikanor

Vackert vemod när Dolce gästar Folke Nikanor på indieballaden Olika håll.


Folke Nikanor är aktuell med den tredje singeln från sitt kommande album Främmande som släpps den 19 november. Ett album som följer upp de hyllade samlingarna Bottenviken och Rymden enligt Folke Nikanor.

På låten Olika håll, som är en vacker och vemodig indieballad, gästas Nikanor av den hyllade duon Dolce och i en kommentar om låten berättar han att han ville skapa en låt att bli förälskad till.

– Jag har alltid velat skriva en ballad. En riktig tryckare som man kan dansa och bli förälskad till. Det här är mitt bidrag till den genren. Mörkret och det svenska vemodet finns här men också hoppet som en blinkande fyr. När jag skrev låten visste jag inte vem som skulle sjunga på den. Men i och med att det är en ganska avskalad produktion med få instrument kände jag att det var superviktigt att det var en röst med mycket nerv och karaktär. Och tänk va roligt att just Dolce nappade på att skriva text och sjunga på denna. För ingen kan väl sätta ord och melodi i sån fin harmonisk balans så som Dolce aka Anna Levander och Leopold Nilsson gör.

Fler artister kommer att medverka på albumet och redan nu har vi hört Djuret med Paulina Palmgren och I det guldiga prasslet med Anna Järvinen.

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This