PREMIÄR: Eir – Eir EP

av | mar 25, 2021 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Den Malmöbaserade producenten och låtskrivaren Eir gör elektronisk pop som för tankarna till Fever Ray och Austra. I morgon gör hon sin debut med den självbetitlade EP:n och Popmani står i dag för premiären.

Eir, eller Sanna Heinstedt som hon egentligen heter, är en Malmöbaserad producent och låtskrivare med rötterna i Umeås musikscen. Hon vill med sin musik bidra till snabbare tempon och stökigare produktioner inom popgenren.

EP:n innehåller tre spår och soundet är definitivt ovanligt på den svenska scenen. När jag lyssnar associerar jag Heinstedts späda, skälvande röst till Austra och de skeva, mörka produktionerna påminner mig om Fever Ray.

– EP:n består av tre låtar jag skrev förra året. Jag hann ha två livespelningar innan andra vågen i höstas, på Plan B och Smålands nation. Planen var såklart att spela massa mer men jag fick istället fokusera på att slutföra EP:n och skriva nya låtar. Jag har gjort omslaget och allt är producerat, mixat och mastrat av mig. Stort tack till Ludvig Widman som lyssnat på femti miljoner versioner av dessa låtar och kommit med goda råd! hälsar Sanna i en kommentar till Popmani.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This