PREMIÄR: Efterklang – Living Other Lives

16 jun, 2021

Efterklang

Efterklang annonserar sitt sjätte studioalbum och bjuder på ett smakprov på singeln Living Other Lives.

Den danska trion Efterklang släpper ett nytt album i höst och i dag släpptes det första smakprovet från skivan i form av singeln Living Other Lives. En låt som enligt Casper Clausen började som ett jam i Lissabon.

– Jag lekte med min 404 sampler och jag hittade den typen av spår som får mitt huvud att gunga – sätt några samplingar på det, och jag kan lyssna på det för alltid – ett gott tecken. Så jag hade loopen igång medan jag scrollade igenom mitt instagramflöde. Texterna kom typ ur det ögonblicket; leva andras liv, hoppa från ett liv / bild till ett annat, återbesöka, uppdatera mig själv, helt kroppslös, medan jag scrollar upp och upp med min tumme. Det är en fascinerande värld vi lever i, så konstigt symbiotisk och medveten om vad alla gör, Jag känner att jag lever flera liv samtidigt. Titta på alla dessa människor uttrycka och förändra sig långt borta, över hela planeten.

Det kommande albumet blir bandets sjätte studioalbum och kommer gå under titeln Windflowers. Till singeln Living Other Lives släpptes i dag även en musikvideo skapad av Søren Lynggaard.

– Videon för Living Other Lives är gjord av vår vän Søren Lynggaard Andersen som är en fenomenal fotograf. En video som följer bandet i studion och ger en glimt av processen känns så klassisk, men det är faktiskt sällsynt för oss. På sex album har vi väldigt få sådana videor som nästan aldrig finns med i dem själva. Vi gjorde det mesta av albumet i den studion och i den inställningen och att få det dokumenterat i den här videon känns helt perfekt.

Läs även vår intervju med bandet här.

 

Författare:
Elin Strömberg

Fotograf:
Dennis Morton

Pin It on Pinterest

Share This