PREMIÄR: DOM – Det sitter en ängel på din farstubro

4 nov, 2021

Billie Marten

Musikern Mats Björke och författaren Doris Dahlin debuterar med sitt projekt DOM. Det sitter en ängel på din farstubro är deras första singel tillsammans.

Mats Björke har en lång bakgrund som musiker, bland annat som tidigare medlem i Mando Diao. Medan Doris Dahlin är författare till flera böcker, bland annat Drunkna inte i dina känslor. Sjunger gör Jenny Almsenius. Nu släpps den första singeln och en tillhörande musikvideo.

När Dahlin, som också är terapeut, stötte på många människor som mått dåligt under pandemin, började hon skriva låttexter. Syftet var att musiken skulle vara terapeutisk.

– Texten kom till mig ovanligt snabbt, den satt redan där på farstubron. Ängeln som torkar uppgiven gråt, lyssnar till tvivel och viskar att du är förlåten. Den som hjälper oss att tro på en morgondag. Vi vill med både text och musik förmedla hopp och inspiration i och efter pandemin, säger Doris Dahlin om det första släppet.

Mats Björke blev inkopplad i projektet efter att Dahlin sökt efter någon som kunde skriva musiken till hennes texter.

– Det var som det plötsligt fallit på plats efter Doris och mina första möten då vi gått långa promenader, pratat och hittat varandra inom så många områden. Det vi gör känns viktigt. Doris och mitt arbete berikar mig på fler plan än musikaliskt, säger Mats Björke.

Nu planerar de en EP, som släpps inom kort.

– Det känns fantastiskt att få sammanföra våra olika erfarenheter och kunskap inom våra respektive områden och tillsammans med Jenny skapa något helt eget som vi tror och hoppas ska göra skillnad för dem som lyssnar, säger Doris Dahlin.

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This