PREMIÄR: Det Jordiska – Demeter ringer ofta

av | dec 16, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Det Jordiska är aktuella med singeln Demeter ringer ofta från sitt kommande album och i dag vi står för premiären av musikvideon till låten.

Bilåkarrock för UFO:n. Rymdrock för det jordiska. Rock för dem som inte gillar rock. Ja, så kan man beskriva det Umeå-baserade bandet Det Jordiska som i början av nästa år släpper uppföljaren till sitt självbetitlade debutalbum från 2018. Ett album som kommer gå under titeln Grisarnas År och i dag släpptes skivans första singel i form av Dementer Ringer Ofta.

– Ära och heder åt Mia Maria Johansson som gjort musikvideon och Mark Frygell som gjort omslagen till singlarna och skivan. Kolla upp dessa två människors verksamhet om ni gillar musik och konst. Demeter enligt Wikipedia: Demeter var en av olymperna och en fruktbarhets- och skördegudinna i grekisk mytologi. Demeters dotter Kore (Persefone) blir bortrövad av sin morbror Hades, med Zeus godkännande.Demeter söker vida efter sin dotter. Hon hamnar i Eleusis där hon försöker adoptera ett människobarn, och försöker göra gossen odödlig men avbryts av barnets mor.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This