PREMIÄR: Clara Strauch – Weeds

av | nov 7, 2018 | Läsvärt, Ny musik, Premiär

Idag står vi på Popmani för premiären av Clara Strauchs musikvideo till låten Weeds.

– Huvudtemat i mitt debutalbum Persephone är resan mellan vinter och sommar, rädsla och kärlek, och insikten om att man inte kan ha ljus utan mörker. Singeln Weeds destillerar hela albumet till en låt — en låt om att acceptera mörkret, ”ogräset”, och allt som man inte vill handskas med — och jag fick idén om att denna drömska folk-pop-ballad skulle passa fint till dans.

Jag frågade min gamla vän Sophie Säther Mahfouf (dansare och koreograf) om hon ville göra en danstolkning av Weeds, och jag är blown away av resultatet! Sophie tog med sig ett team (Jacques Lorch, Matilda Kjell, John Tribken, Grant Harvey) ut i Kaliforniska öknen och filmade denna fantastiskt gripande dansvideo. Det känns väldigt fint och mäktigt att se sin egen musik tolkad i form av dans och film — särskilt i en så vacker miljö. Jag är så imponerad och tacksam, berättar Clara Strauch i en kommentar om musikvideon.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Olof Grind

Pin It on Pinterest

Share This