PREMIÄR: CHIVVY – Deeper Blue

av | mar 31, 2021 | Artiklar, Intervjuer, Ny musik, Premiär

I dag står Popmani för den svenska videopremiären av CHIVVYs video till deras senaste singel Deeper Blue. Popmani har pratat med bandet om tankarna bakom låten, idéen bakom super 8-videon och albumsläppet i maj. 

CHIVVY från Göteborg är aktuella med sitt tredje släpp för året. Singeln Deeper Blue betyder mycket för trion och för Popmani berättar de att det är en av deras favoritlåtar från sitt kommande album.

Deeper Blue betyder massor för oss, det är dels en av våra favoritlåtar från kommande albumet och sen känner vi nog alla ett starkt känslomässigt band till låten och dess betydelse. Vissa låtar skriver man bara för att de ska låta bra, den här låten betyder också något för oss på ett djupare plan.

Sedan singeln Deeper Blue släpptes för några veckor sedan har CHIVVY fått lovord från flera håll, inte minst från ett oväntat.

– Det som förvånat oss är väl att låten verkar gå hem i Mexico och att vi senaste två veckorna gjort flera intervjuer med mexikansk media, det hade vi inte förväntat oss.

De beskriver låten som en låt om att blicka tillbaka på något som gått förlorat. Relationen som aldrig blev som man tänkt, planer som gått förlorade eller de drömmar som inte längre finns.

– Vi har nog alla vid något tillfälle byggt upp planer om ens liv och drömmar i ens huvud, som sen inte blivit som man tänkt sig. Låten beskriver denna känsla som både är kopplat till sorg och förlust men även insikten att det är en del av livet som ger plats till nya möjligheter. Det är en nostalgitripp till något som man saknar och försökt att rädda, men som ändå kanske aldrig var menat för en.

Grunden till låten skapade bandet snabbt genom att jamma ihop i replokalen vilket de säger hör till vanligheten. Men samtidigt som melodin snabbt växte fram så krävde texten desto mer tid.

– Texten skrev vi ihop och det var nog det som tog längst tid. Vi kom ganska snabbt fram till att vi ville ha en elektronisk touch på låten och köpte därefter vår drum-pad som fick sin debut med Deeper Blue. Vi lade sedan även ganska mycket tid i produktionen efter inspelning där vi experimenterade med synthar som då också var ganska nytt för oss.

”Vi är riktigt nöjda med hur filmens drömska estetik fångar och visualiserar textens innebörd och skapar känslan av vemod och mystik.”

Tillsammans med singeln har trion även släppt en video signerad Jakob Ekvall. CHIVVY berättar att de är glada över att ha fått samarbete med honom och att de blev bekanta med honom genom musiken för en tid sedan.

– Vi började samarbeta efter att Jakob skrev till oss på Instagram förra våren, och frågade om vi ville göra en analog fotografering ihop. Vi blev jättenöjda med bilderna och tyckte Jakob roligt att hänga med och jobba med så sen blev det bara mer och mer.

Videon är filmad med Super-8-film och idéen till det föddes ur att Jakob Ekvall ville experimentera mer med att skapa analog film och dels för att trion tycker att det passar temat på Deeper Blue.

– Vad ger inte en mer nostalgisk känsla än en super-8 film? Vi är riktigt nöjda med hur filmens drömska estetik fångar och visualiserar textens innebörd och skapar känslan av vemod och mystik.

Deeper Blue är bandets tredje singel som CHIVVY och de berättar att låten satte grunden för det lite mer elektroniska soundet som de börjat experimentera med mer nu.

– Vi fortsätter nog alltid att utveckla vårt sound både medvetet och omedvetet – de drömska, stora ljuden, det slagkraftiga och känslomässiga och samtidigt enkla och mystiska är något vi alltid dragits till och något som finns med i hela kommande albumet.

Trots att de bara har släppt tre singlar som band har de fått otroligt fina hyllningsord på tidigare släpp men att hyllningskören skulle medföra någon ytterligare press på kommande släpp är ingenting som de har reflekterat över.

– Vi har nog mest varit så sjukt glada att äntligen göra vår nystart som CHIVVY och släppa musik. All fin respons har varit en stor bonus som vi såklart uppskattat jättemycket och gjort oss mer taggade på att göra allt möjligt med musik. Släppa mer, skriva nytt och självklart spela live även att det inte är så enkelt i nuläget.

I maj släpper CHIVVY sitt album i vilket de beskriver som “helt galet”. De berättar att de för någon vecka sen fick vinylerna och CD-skivorna och att det kändes som en dröm. Men att fira releasen känns långt bort med tanke på pandemiläget och de berättar att planerna om att ha en fet releasefest och åka på turné i sommar nog bli ouppnåeliga.

– Vi hoppas kunna göra en releasefest lite längre fram istället! Annars planerar istället att vi fortsätta med inspelning av en troligtvis kommande EP som vi börjat med och att skriva nytt.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This