PREMIÄR: Calvin Decline – Shake My Hand

24 jun, 2021

Calvin decline

Calvin Decline är tillbaka med ny musik och i dag står vi på Popmani för premiären av bandets träffsäkra singel Shake My Hand.

Stockholmsbandet Calvin Decline debuterade i fjol med singlarna Start A Fire och TAXI. Bandet verkade tidigare under aliaset Nancy Ray Gun och består av medlemmarna Axel Dagman (Delagoon), Richard Wedberg (Mama Sonic), Olga Gunther och Olof Sjöberg.

Shake My Hand är en av de senaste låtarna vi skrev och är väldigt kondenserad, inte avskalad utan mer som en bra fond; smakrik, tydlig och genomtänkt. Det är en låt som fångar essensen av oss. Till skillnad från hur det brukar vara så fanns det en tydlig idé redan i början av skrivprocessen där vi var väldigt överens om basens och trummornas – nästan industriellt statiska – pumpande. Vi ville att det skulle låta som underjorden i Fritz Langs Metropolis men med en cool text.

I sällskap släpptes även låten Looks som Calvin Decline beskriver som en motpol till Shake my Hand.

Looks är på många sätt en motpol till Shake my Hand. Inte bara för att det är en av våra tidigaste låtar. Om Shake My Hand är en välkomponerad skaldjursfond så är Looks nån sorts Vikingline-buffe. Den är vild och full av intryck men man tar gärna en gång till för att se om det är något man missat. Det är Rock n’ Roll helt enkelt.

 

Författare:
Redaktionen 

Pin It on Pinterest

Share This