PREMIÄR: Kristoffer Bolander – Am I wrong

av | apr 28, 2021 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Kristoffer Bolander skärskådar både sig själv och det västerländska framgångsreceptet på singeln Am I wrong, en lågmäld poplåt där han försöker ta reda på om det är han eller omgivningen som är galen.

Popmani står i dag för premiären av Kristoffer Bolanders singel Am I wrong som släpps via Göteborgsetiketten Welfare Sounds & Records. Låten är den andra singeln från det kommande albumet 3, ett album som skrevs parallellt med en två-årig psykodynamisk terapi-behandling. Låtarna kom således att få en terapeutisk funktion och blev en plats att samla nya insikter och reflektioner.

Med denna poplåt nystar artisten i sitt eget psyke men även omgivningens och samhällets roll när det kommer till psykisk ohälsa tas upp. Målet med skivan är att hjälpa till att bryta personers isolation ifrån drömmarna, för att våga exponera rädslor och skam, och att ifrågasätta det vedertagna västerländska framgångsreceptet för den moderna människan. Trots tung tematik upplevs det knappt fyra minuter långa spåret inte mörkt. I stället bjuds lyssnaren på en lågmäld, nyfiken och reflekterande historia fint uppburen av Bolanders klangrika röst.

Am I wrong är ett försök att reda ut huruvida det är jag eller min omgivning som är vansinnig. Den handlar om självförnekandet vi genomlider för att fylla de roller som förväntas av oss. Om de små lögner vi kommit överens om att hålla som sanningar och omöjligheten att vara sansad i en vansinnig verklighet, berättar Kristoffer Bolander i en kommentar.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
David Hultesjö

Pin It on Pinterest

Share This