PREMIÄR: Black Barbie – Snakes

10 nov, 2021

Black Barbie

Som DJ har Black Barbie delat bås med världsartister. Nu släpper hon alternativ pop under samma namn. Popmani står i dag för premiären av SNAKES som handlar om toxiska relationer.

Maria Dahlgren har sedan tidigare delat DJ-bås med världsartister som Diplo och turnerat med Erik Lundin under namnet DJ Black Barbie. Hon har samtidigt skrivit och producerat musik sedan tonåren. I år har hon för första gången gett ut sina självreflekterande och melankoliska låtar som artisten Black Barbie.

Den 12 november släpps tredje singeln SNAKES tillsammans med en musikvideo. Låten skrevs efter ett uppbrott och behandlar giftiga relationer. Rent musikaliskt rör det sig om alternativ pop, präglat av RnB och elektroniska inslag. Musikvideon är gjort av Rasmus Wimby och spelades in i södra Spanien.

SNAKES blev till efter ett flera timmar långt samtal med producenten ADRIMAARD. Jag ventilerade min frustration över hur mycket tid och energi jag lagt på destruktiva förhållanden. Jag kände att jag inte ville ge en sekund till av mitt liv till dessa relationer. Innan pandemin hann jag, Rasmus Wimby och André Nordenstein åka ner till Spanien för att spela in musikvideon. Jag blev förälskad i den rosa saltsjön La Laguna Rosa och ville fånga den otroligt vackra miljön i provinsen, berättar Black Barbie i en kommentar till Popmani.

 

Författare:
Josefin Östby

Fotograf:
John Nordenstein

Pin It on Pinterest

Share This