Mitt musikminne: YANUARI

av | mar 31, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det var en tidig oktobermorgon och vi alla hade samlats i väntrummet på Stena Line-terminalen. Vi skulle ta båten över för att köpa fulöl till releasefesten som skulle anordnas för vår debut-singel. Vår plan var enkel – ta oss över till Danmark, äta smörrebröd, låtsasprata danska och ta kvällsbåten hem till Göteborg. Men denna kväll fick ett helt annat slut. Elias som är känd för att vara långsammast i bandet fick oss att missa båten hem. Detta resulterade i att vi fick spendera natten i Fredrikshavn. Med en blyg mängd pengar på fickan och en ambition att hålla oss vakna till morgonen gav vi oss ut i natten. Vi mötte några danska ungdomar på staden som bjöd med oss hem till en förfest. Denna tillställning blev stökig och till slut togs en karaokemaskin fram från en dammig garderob. Vi sjöng låtar in på småtimmarna, OC:s introlåt, Kickstart My Heart, Can’t Hold Us, och det blev mycket sent.

När vi väl kommit därifrån blev vi inte insläppta på nattklubben som varit vårt mål. Det var fortfarande flera timmar kvar till soluppgången och att båten skulle kasta loss och vi hamnade, kalla men glada, i en park under den kraftfulla höstmånen. Vi började prata om drömmar, ambitioner och saker som vi hade gemensamt – bland annat Kalifornien. I våra tankar var vi där, i baksätet på en Jeep Cherokee, längs den amerikanska västkusten. Elias hade med sig sin dator och började jobba på ett beat för att fånga känslan av den stunden. Vi tre satt där, huttrandes på en bänk i Fredrikshavn, och nynnade fram en melodi. Vi jobbade tematiskt runt Kalifornien och försökte fånga känslan av eufori och heartbreak. Det var här vi la grunden till vårt nya släpp, dubbelsingeln ”Way Out West / Karaoke”.

Pin It on Pinterest

Share This