Mitt musikminne: VEPS

18 jul, 2021

Veps

Norska Veps släppte nyligen EP:n Open the Door och idag gästar det mitt musikminne där de berättar om skapandet av bandets första låt Oliver.

Singeln Oliver från vår EP Open the Door var egentligen en av de första låtar som vi spelade tillsammans som ett band. Till en början hette låten Paper bag och texten var inte bra alls, men vi var typ 14 år när vi skrev den så det känns ändå okej.

Men under tiden som vi blev äldre och utvecklade våra talanger inom skrivandet så fanns det något med låten som stannade kvar hos oss. Under en helg av repetitioner så kände vi att vi har tvungna att göra något åt låten, vi kunde inte bara låta den vara.

Under en onsdagsrepetition som vi hade senare samma vecka så kom Maja in i rummet gråtandes. Vi pratade och spelade lite för att få henne att må bättre. Det finns väl ingenting bättre än att spela lite trummor när en är nere och frustrerad? Men vissa gånger är det inte nog. Det var då vi insåg att vi var tvungna att skapa en bättre bas till låten för att ge den ett nytt liv. Det var då texten till Oliver föddes.

Efter ett par timmar, några trasiga trumpinnar och körarrangemang så föddes låten som den är idag. Idag är låten en av våra favoriter att spela live och det känns väldigt kul att se och höra att andra tycker om det nästan lika mycket som vi gör och att vissa kanske till och med gillar det mer än oss.

Vi har spelat in vår första akustiska version av låten i Lauras sovrum samtidigt som vi passade på att spela in en akustisk version av Do I Hear a Maybe? och det var verkligen en ögonöppnare. Det kändes som att vi fick chansen att utforska olika känslor i låten med de mest enkla element; en akustisk gitarr och en mikrofon.

Vi tror att det är därför vi älskar låten så mycket själva, den visar två sidor av en sårande situation och liknar det verkliga känslan av känslor medan de händer.

 

Fotograf:
Jenny F. Lunde

 

Pin It on Pinterest

Share This