Mitt musikminne: This Is Head

6 jun, 2021

This Is Head

This Is Head gästar mitt musikminne och berättar om resan till ön Mjörn där de spelade in sitt tredje album.

En sommardag för ett par år sedan packade vi vår buss full med instrument, mat och studioutrustning och körde mot Göteborg. På vägen stannade vi till hos Kalle i Svenska Grammofonstudion och lånade mikrofoner och preamps. Vi skulle spendera en vecka i Toms morföräldrars sommarstuga uppe på ett berg på ön Mjörn.

Den gula stugan låg enskilt lite gömd bland träd och växtlighet. Innerväggarna och taket var täckta med furu och på väggarna hängde foton från en svunnen tid. Ön och stugan gav en fantastisk atmosfär för att spela in vårt tredje album.

Första dagen ställde vi upp alla våra instrument i stugans vardagsrum och började spela in våra låtidéer. Solen, ensligheten och det salta vattnet gjorde att vi kunde koncentrera och fokusera oss på musiken och allt bara flöt. Vi spelade in dygnet runt och tappade helt tidsuppfattningen. Mellan tagningarna gick vi på en skogsstig till en liten brygga på en klippa. Där kunde vi svalka oss i det salta vattnet eller titta på solnedgången.

Sista natten spelade vi in låten som vi senare kallade “52 Hertz”, en B-sida till singeln Pieces. På något sätt ljuder den exakt hur känslan var den där julinatten ute i skärgården, på västkusten, i den gula stugan på Mjörn. Minnen som genom ljudet aldrig kommer glömmas. Veckan efter att vi spelat in de sista tonerna såldes stugan – ett fint sista minne som alltid kommer finnas kvar.

Spellistan innehåller musik som inspirerade oss den där veckan och andra sommarveckor vi har haft ihop.

 

 

Fotograf:
Robin Trolin

 

Pin It on Pinterest

Share This