Mitt musikminne: Solen

av | feb 26, 2017 | Läsvärt, Mitt musikminne, ö, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Nu händer det väldigt sällan att vi går på konserter eftersom de oftast är för långa men skulle vi ändå göra det står en konsert nästan aldrig på egna ben utan vad som avgör om den är bra eller dålig är oftast beroende av omständigheterna. Om man är kär, precis blivit klar med c-uppsatsen, fått barn, vunnit på greyhound eller precis blivit av med sin reumatism ökar chanserna att man uppfattar konserten som bra. Om man däremot precis blivit dumpad, gjort abort, blivit bortadopterad, fått kronofogden på sig, tappat bort sin vän i publikhavet eller bara mår allmänt dåligt kommer det troligtvis inte vara någon bra konsert heller. Därför är det svårt att prata om ett musikminne där musiken varit central. Men vi har ett minne där musiken faktiskt svetsat ihop oss…

Det är egentligen inget märkvärdigt eller storslaget minne men för oss var det väldigt fint. Ibland kan det vara jobbigt att spela i band när man måste samsas om idéer och kompromissa. Vi har alla olika musiksmak så det är sällan vi lyssnar på musik tillsammans. Men en kall vinterkväll i Umeå för två år sedan möttes vi alla i något som bara kan beskrivas som ljuvligt. Vi hade varit på en förfest i en förort och skulle ta en taxi till stället där vi skulle spela. Vi fick vänta på taxin i sju svåra år ute i kylan vilket tärde på stämningen men när taxin väl kom hade chaufförn dåligt samvete för sin försening så han lät oss lyssna på vad vi ville som kompensation. Diskussionen om vilken låt vi skulle välja drog igång och såg ut att sluta i fysiskt handgemäng när vår kusin som också var med tog initiativet och körde igång Where eagles dare med Iron Maiden. Toppenlåt. Trumintrot fick oss att stanna upp vår diskussion och när Captain Dickinson började sjunga släpptes allas stolthet och vi såg varandra i ögonen och nästan kysstes med blickarna. Sen utbröt ett vilt headbangande i baksätet som hade fått bröderna hårdrock att framstå som en adelsfamilj på tebjudning hos det franska hovet.

I vissa grupper behövs professionell vägledning i form av gruppterapi för att rädda dynamiken men i andra behövs bara Iron Maiden.

Pin It on Pinterest

Share This