Mitt musikminne: Soap Detox

av | sep 20, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag sitter på vardagsrumsgolvet och skakar min gamla batteridrivna Casio synth. Om man inte skakar den en god stund innan man börjar spela så kommer den att, oavsett vilken tangent man än trycker på att börja spela den enda demolåten synthen är laddad med – ’’Wake me up before you go go’’.

Jag ska repa med Atle och Florian för första gången, vi ska förhoppningsvis bli ett band lite senare ikväll. Och tyvärr har jag klämt ur mig att ’’jag har en låt!’’

Jag har verkligen ingen låt, jag har en melodi, ett skramlande Casio och en önskan om hur jag hade velat låta, om jag hade haft ett band och ett annat instrument än en leksak från 80-talet.

Jag ruskar den lilla lilla synthen, tills att alla lösa bitar man hör inifrån verkar ha hittat sina platser igen och trycker ner den i en kasse.
I lurarna dundrar The Plan. Jag har sagt till Atle och Florian att jag vill att vi ska låta som The Plan. The Plan är coola. Vi ska vara coola.

Jag hoppas att Atle och Florian tycker att jag är cool. Håller hårt i påsen med synthen på tunnelbanan och hoppas innerligt att ingen ska stöta emot den, så att You wake me up before you go go går av. Det hade inte varit särskilt coolt alls.

Här har vi valt 3 låtar var vi känner oss jävligt coola till, plus den där förbannade låten som alltid går av vid fel tillfälle.

Foto: Ellinor Sjöberg

Pin It on Pinterest

Share This