Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.


Jag är sju år, varm och lite lätt hög på socker efter att ha missbrukat Nickelodeon och O’boy sedan skolan slutade. Klockan är sex på kvällen och sändningen slutar, så jag tar kontrollen och zappar febrilt efter något med samma underhållningsvärde som The Angry Beavers. Med stirrig blick urskiljer jag sakta bokstäverna ZTV, när en man med blått hår, höftskynke och bar överkropp dyker upp på skärmen. Around The World med Red Hot Chili Peppers brakar loss i en explosion av färg och ljud som fyller min 7 åriga kropp med så mycket energi att det känns som jag ska sprängas. Det är en helt ny nivå av extas och när den blonda pottklippta frontmannen sjunger dingdingdondongdingdingdongdongdingdang är jag nära att uppnå Nirvana. Efter fyra minter och en sekund tar det slut, jag vill ha mer…

Med begränsad begåvning och utan Youtube, var det ett mysterium för mig hur jag skulle identifiera bandet. Då och då dök dem upp olika tv-apparater och jag var djupt frustrerad varje gång efteråt för att det bara gick att lyssna på musiken när videon slumpmässigt spelades på ZTV eller MTV.

Videon ger mig fortfarande idag en liten kick, även om smaken har förändrats en del sen 2001. (Diggar fortfarande Angry Beavers dock). Jag har satt ihop en spellista med sju soligt melankoliska låtar som jag drömde mig bort till under tonåren. Dem tar mig till speciell plats, en känsla som jag varit ute att fånga i Deluca.

Fotograf: Jonas Wall

Pin It on Pinterest

Share This