Mitt musikminne: Rhys

11 jul, 2021

Rhys

Rhys är aktuell med singeln Single at 40. Nu gästar hon mitt musikminne där hon berättar om musiken som spelades under hennes barndoms bilresor.

Jag har alltid tyckt att musik är som bäst i bilen. När jag växte upp i Portland, Oregon var utbudet på skolor inte helt optimalt, i alla fall inte i vårt distrikt. Så mina föräldrar turades om att köra mig och min storasyster rätt långa distanser till våra skolor.

Att åka bil är kanske inte askul för alla men jag älskade det, mest för att vi lyssnade på musik hela resorna oavbrutet på riktigt hög volym. Med mamma fick vi styra fritt och då blev det mest Avril Lavigne, Simple Plan och Green Day. Vi kunde alla låtar utantill och sjöng med tills vi blev hesa.

När pappa körde oss var det dock hans musik som gällde. Han hade en massa mixtapes som han bränt på CD så dom spelades så högt att jag tror att det påverkat min hörsel i senare ålder. Skivorna var alltid jättelånga och fyllda med sporadiska genrer, allt från amerikansk folkmusik till extremt funkig funk. Minns att vi tyckte att han var störig som inte lät oss bestämma över musiken men i hemlighet kunde vi alla hans låtar utantill också.

Sakta men säkert, med åren och mot min vilja har jag börjat älska pappas musik. Men det skulle jag inte erkänna för honom, haha. Nu när jag skriver musik själv märker jag hur jag slår ihop mina egna barndomsfavoriter med pappas. Det var under dom åren som mitt intresse för sång och musik växte sig som starkast. I vår bil till och från skolan.

 

Fotograf:
Warner Music

 

https://popmani.se/mitt-musikminne-dear-sarah/

Pin It on Pinterest

Share This