Mitt musikminne: Penelope Isles

3 okt, 2021

Penelope Isles

Albumaktuella Penelope Isles gästar i dag mitt musikminne och berättar om fest på en ögonläkarklinik i Texas under SXSW.

År 2019 hade vi turen att få spela på SXSW-festivalen i Austin. Vi bodde i ett vackert familjehem i utkanten av staden som hade en röd ladugård i trädgården, en husvagn på uppfarten och var hem till en underbar (och mycket generös) amerikansk familj. Dessa killar behandlade oss som sina egna (kanske trodde de att vi var mer kända än vad vi var) och på vår lediga dag tog de oss till sina vänner på poolfest.

När vi anlände till platsen föll våra brittiska käkar till golvet. Huset tillhörde ett par som var ögonkirurger och låt oss säga att deras poolhus var större än hemma. De hade en inifitypool med utsikt över en miljon mil av Austins skogsmark som kallas det gröna bältet och vi tillbringade en del av dagen att vandra genom den, för att nå den mest idylliska och kristallklara floden som glittrade i Texas-solen. Vår värd, Analisa drog fram en påse med kalla öl när vi nått botten. En sådan toppservice och typiskt Analisa.

Efter att ha kastat våra svettiga jag tillbaka uppför backen och rakt i en infinitypool, flöt vi omkring med familjen som serverade oss yogurtdränkta mandlar och kände att vi officiellt hade klarat oss. Det var ren lycka.

(Det fanns en barnvagn på kanten av poolen som innehöll en pälslös katt.)

När solen började gå ner insisterade de på en omgång hockey. Vi hade reservationer först eftersom vi inte var är sportigaste rockbandet. Men vi spelade det där hockeyspelet i 5 timmar, det var episkt.

Och visst är det ett minne som vi kommer att minnas för alltid. Att spela en sport med en grupp uppmuntrande men ändå konkurrenskraftiga amerikaner tjänar verkligen den energin. Speciellt vid en infinitypool med en naken katt i en barnvagn som tittar på dig.

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This