Mitt musikminne: Orlando Weeks

av | jul 26, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Under 2011 på ett fält under Isle Of White föll jag totalt för ett specifikt album. Det var Let England Shake av PJ Harvey och i dag är det en av mina bästa upplevelser från en festival. Jag var nära scenen, men inte klämd. Berusad, men inte full. Ensam, men ändå inte ensam. Rökandes.

Himlen var lila som Silk Cut Purple och PJ Harvey var en oklar skugga klädd i svart. Hennes huvudbonad var täckt med korpfjädrar och den lyste likt en mörk halo under spotlighten. Hon var som en augur. Det konserten var inte av den här tiden, utan mer som en hednisk kallelse. Hela den natten och många nätter därefter fortsatte jag att tråka ut folk om hur intensiv och lysande just detta set varit.

Vid den här tidpunkten på året när en hel sommar av livemusik känns överväldigande, känner jag från självisk synvinkel att det ger mig stort nöje att drömma mig tillbaka till mina bästa festivalminnen och sätta ihop en spellista som hedrar dessa outplånliga, musikaliska ögonblick.

Några av låtvalen är de som spelades live och älskades. Några av dem är för de personer som jag var med eller det roliga som hände senare den kvällen.

Fotograf:
Kate Friend

Pin It on Pinterest

Share This