Mitt musikminne: Oktoberklubben

av | jul 12, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Efter att ha spelat in The Orust Tapes (2018) kände vi ett behov av mer driv och dans i musiken. Vi träffades i vår dåvarande studio, ett rivningskontrakt som strax skulle bli Galleria, och började skriva. Ett gäng vinflaskor senare hände det där som inte får hända, men ändå ibland händer i studion. Efter en kort paus slänger man på musiken och fattar att det är riktigt dåligt. Vi hade lagt en heldag på att producera skit.

Lätt modstulna tog vi till ett gammalt Oktoberklubben-grepp: greppa en field recorder och ut och spela in! I detta fallet var vi i Göteborg och klockan hade hunnit bli 02:30 en vanlig vardag i december. Göteborgsvädret i december lämnar ju endel övrigt att önska, så de arma satar som var ute hade alla sina anledningar. Vår var att spela in lite inspiration.

Några smyg-trackade fyllegubbar och närmickade vågkluck senare, gick vi tillbaka till studion och började om. Zorro tog bara några timmar att skriva klart.

Att spela in sin omgivning är något vi ofta gör för att ladda musiken med en plats. Här är en spellista med musik vi lyssnade mycket på under tiden vi spelade in Adios Zorro EP:n.

Fotograf:
Edvin Edvinsson, André Laos

Pin It on Pinterest

Share This