Mitt musikminne: Nelson Elle

25 jul, 2021

Nelson Elle

Nelson Elle tar oss med till en stuga långt utanför Stockholm och födelsen av låten Liar.

Vi sitter i en stuga långt utanför Stockholm. Inga grannar och knappt något internet. Vill vi titta på film eller liknande måste vi i förväg planera utifrån TV4’s programschema.

Dagarna går i samma takt, vakna till den låga vintersolen som strimlar in genom de gamla vita gardinerna, tassa ner i ylleskor och slå på kaffekokaren. Vi lämnar stugan och går 20 meter genom snön till en liten studio, vackert. Där har vi allt vi behöver för att sysselsätta oss de kommande 11 timmarna. I 3 månader bor jag och Marcus i denna stuga och skriver musik som får oss att känna oss stolta som tuppar. Liar en en av dom.

En kväll sitter jag själv i stugan, knäpptyst och omringad av bäcksvart skog. Marcus jobbar på något tråkigt i studion och jag har turen att filmen Dreamgirls går på TV. Vilka röster, vilken era. Så mycket hjärtesorg och vilsenhet, så mycket själ och styrka.

Filmen rullar och min lilla whisky och cola lägger sig mjukt i magen. Sekunden filmen tar slut plockar jag fram min iPad och lägger in några enkla pianoackord i GarageBand. Melodier rinner ur mig så snabbt att jag nästan inte hinner trycka på rec. Texten kommer kort därefter.

Knappt 20 minuter har hunnit gå innan Marcus klampar in i stugan och skakar av snön under sina skor. Jag spelar upp min demo, vi tittar på varandra, han vänder i dörren och vi går tillsammans de 20 meter till studion och börjar blåsa liv i låten som blev Liar.

Ihopaplock av låtar som jag tycker är nice:

 

Pin It on Pinterest

Share This