Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.


Anekdoterna som du nu kommer få ta del av i raderna som följer här under utspelar sig under några dagar i slutet av april 2016 (alltså för ungefär en vecka sedan). Alla historier är tagna från Mama Sonics Chovas Roadtrip till Köpenhamn, med stopp i Lund och sedan hem till Stockholm. Det var ett karnevalliv och många av dessa historier speglar fylla och synd, men såväl värme, glädje och kamratskap.

Det första musikminnet som har etsat sig fast utspelar sig den grå onsdagsmorgon då vi påbörjade vår resa till Köpenhamn. Skådeplatsen är parkeringen till Hedins Bil i Segeltorp. Där hörde vi för första gången Part Time Punks av Television Personalities tillsammans. Den slog an en sträng hos oss alla och skulle bli ett återkommande musikinslag på vår resa. Part Time Punks blev soundtracket till vår färd.

Det finns speciellt ett ögonblick då vi var på väg från Köpenhamn till Lund. Vi hade precis lämnat centrala Köpenhamn och var på väg mot Öresundsbron och Sverige. Den första låten vi spelade under den etappen av resan var Part Time Punks och hela bilen (hela bilen!) sjöng med i refrängernas ”Here they come, LaLaLaLaLaLa!”.

Där satt vi och åt danska grönsaker och drack Tuborg i baksätet av en grå Volkswagen van och lyssnade på såväl Haydn som The Jesus And Mary Chains gnissligaste låtar. Det var så perfekt. Och Martin sa att Jonny sa att livet är en grön-sak. Väl i Skåne upplevde vi den kollektiva psykos som endast Peps Blodsband (eller Pepsi Persson som Olof säger) kan erbjuda. Hög Standard på E4an kändes lika självklart som det golfbanelandskap som passerade utanför fönstret.

Nästa musikminne tar plats i ett studentrum på våning tre i tegelhuset som är den Sydskånska Nationen i Lund. Där satt vi, fem vänner och drack danskt vin. Återigen var Television Personalities våra hjältar som gav detta minne, men den här gången var det låten Diary Of A Young Man. Olof sa att ”det här är en låt som Håkan skulle kunna sno något från om han hörde den” (så go a head Håkan! Här är lite inspiration om du läser det här!). Det jag minns är att vi satt på madrasserna vi hade fått låna av Jenny som vi kinesade hos och diskuterade hur de hade fått gitarrslingan att låta som den gjorde.

Det sista minnet vi vill dela med oss av är inte ett musikminne utan endast ett kul minne. Under de få timmar vi spenderade i Köpenhamn både före och efter vår spelning, lärde vi oss mycket danska. Detta tillämpade Jonny när han ringde till en Dollar Store i Småland. Under färden från Lund till Stockholm blev Jonny sugen på att besöka en Dollar Store. För dig som inte vet vad en Dollar Store är så är det en affär där allts säljs för cirka 7 kronor. Så Jonny ringde upp den närmaste butiken som låg någonstans i Småland och sa på danska: ”Ja er de Dollar Støre? Er ni åbne? Har du lighter? Mange tack!”

Så avslutar vi den här artikeln. Lyssna gärna på de låtar vi har valt ut, de är ett fint urval av det vi lyssnade på under den här turnén.

Pin It on Pinterest

Share This