Mitt musikminne: Magnus Zackariasson

av | feb 10, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

För min del är Ana bashak el bahr en av få magiska låtar och jag tror inte det bara handlar om tonerna eller hur de spelas. Där finns någonting mer, som liksom skimrar i luften, på det mest underbara sätt, nästintill omöjligt att få korn på, som om sången kommer ur en död vinkel.

Ibland har låten gett mig känslan av jag är en patetisk fuskare. Vad har den egentligen med mig att göra? Mina egna dagar och nätter har väl inget gemensamt med det där? Ändå har jag fortsatt lyssna på den då och då, genom åren, utan att riktigt förstå vad jag ska ha den till.

Men någonting hände, strax innan jul och så långt bort det går att komma från sommaren.

det finns tydligen möten som måste ske
fyra på morgonen när hjärnan är ren
långt bort från dagens smärtstillande effekt
när ingen ber om lämning eller hämtning
   snön stökar i mörkret över studsmattan
jag borde ha plockat in den för länge sen
stålrörens bultar är nog fastfrusna nu
     i äppelträdet ligger en ljusslinga
     och jag lyssnar på Ana Bashak el Bahr
fem minuter, tjugoåtta sekunder
om det evigas senast kända adress
     youtubear arabiskan till engelska
ser dig som havet och himlen och en väg
     raderar historiken, stänger ner –

 

Fotograf: Charlotta Burlin

Pin It on Pinterest

Share This