Mitt musikminne: Lite Lisa

av | jun 21, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag har länge varit en person som haft nära till prestationsångest. Därför läser jag nu, i jakt på det perfekta musikminnet, igenom mina dagboksanteckningar från gymnasiet. Jag slås av hur jag verkade leva i nån sorts nostalgi i realtid. Allt jag skrev om musik har liksom som ett romantiskt skimmer över sig. Varenda konsert jag var på, varenda skiva jag lyssnade på verkade upplevas så starkt. Jag hade nyligen börjat skriva egna låtar och var helt uppslukad av det, och viljan att nån gång göra ett eget album var ständigt närvarande. Men först skulle jag lära mig allt om musikproduktion. Jag hade ingen aning om hur, så jag valde en kurs i ljudteknik som individuellt val på gymnasiet. Där fick vi lära oss grunderna i ljudteknik, och jag fick också möjlighet att spela in några av mina egenskrivna låtar.

Det var nog bra att jag valde just ljudteknik, för något år tidigare när jag hade önskat mig en mikrofon att spela in med hemma hade jag fått en sån där mikrofon som gamers använder. Jag gjorde några tappra försök att spela in med den innan den gick sönder nån månad senare. När jag gick för att reklamera den tittade butikspersonalen förundrat på mig och sa att den nog inte var lämpad att spela in sång och gitarr med, vilket jag ju egentligen visste. Idag kan jag skratta åt det men då skämdes jag lite.

Jag tycker att det minnet på ett ganska bra sätt ringar in hur jag brukade känna då. Hur frustrerad jag var över att vilja göra musik men inte ha koll på hur jag skulle gå tillväga eller vem jag skulle fråga. Google fanns ju men jag visste knappt vad jag skulle googla på, kunde ingenting om mikrofoner och hade aldrig hört talas om att det fanns nåt som hette ljudkort. Ett ögonblick hade jag övervägt att söka estet/musik på gymnasiet, men vågade inte. Att jag i alla fall tog mod till mig och valde till den där kursen i ljudteknik är jag väldigt tacksam för nu, eftersom den skulle komma att bli startskottet på min utveckling inom musikproduktion.

Här kommer en spellista med 10 låtar, en låt från varje år från och med 2009 då jag reklamerade gamingmicken.

Pin It on Pinterest

Share This